Natuur, nostalgie en gezelligheid

Natuur, nostalgie en een levendige sfeer komen samen in Zaandam. U kent vast en zeker de fotogenieke Zaanse Schans, waar de 18e en 19e eew herleven. Hier kunt u even binnenkijken bij het pakhuis waar een ambachtelijke klompenmaker gevestigd is, of genieten van de geur van versgebakken boord bij het bakkerijmuseum. Ouderwets genieten! Anderzijds woont u hier ook dicht bij de bruisende hoofdstad Amsterdam. Zo geniet u vanuit uw appartement in Burano zowel van de stedelijke voorzieningen van Amsterdam, als van de typische Zaanse natuur rondom Zaandam.

Burano wordt gebouwd aan de westzijde van het centrum van Zaandam, in de wijk Inverdan. Deze wijk is onderdeel van een herontwikkelingsplan, waardoor er veel bijzondere architectuur in de wijk te zien is.

Vervoer en bereikbaarheid

Uw appartement is uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Op slechts 5 minuten loopafstand, of een paar minuten fietsen, is het NS station Zaandam. Vanuit daar reist u in 12 minuten naar Amsterdam, en in 20 minuten naar Schiphol. Ideaal als u wat verder op reis gaat! Met de auto komt u bij Burano via de A8 en de A10. Maar ook op de fiets komt u goed uit de voeten. Het centrum van Zaandam is op 2 kilometer afstand, en in de directe omgeving kunt u genieten van de typische Zaanse natuur.

Voorzieningen

In het centrum van Zaandam kunt u goed terecht voor een gezellige middag winkelen. Er is een uitgebreid winkelaanbod, zodat u makkelijk slaagt voor een aanvulling op uw garderobe of een mooi cadeau voor de feestdagen. Voor de dagelijkse boodschappen vindt u op 800 meter afstand de DEEN supermarkt, en na 1,5 kilometer reizen komt u bij winkelcentrum Westerwatering. Daar vindt u onder meer een bloemist, kapper, opticien en een bakkerij. Ook qua zorgaanbieders is Zaandam goed voorzien. In de directe omgeving van Burano vindt u een huisartsenpraktijk, tandarts en een apotheek. Het Zaans Medisch centrum is gelegen op 4 kilometer afstand. Hier kunt u terecht voor specialistische zorg. Op cultureel en culinair gebied heeft Zaandam een divers en uitgebreid aanbod, waar zeker iets voor u tussen zit!