Robuust woonontwerp met aandacht voor ontmoeting

Op de plek van een voormalig postsorteercentrum ontstaat een geheel nieuwe woonomgeving. Burano maakt onderdeel uit van Masterplan Inverdan, een grootschalig stedelijk vernieuwingsplan in Zaandam. Zo woont u straks in een moderne woonomgeving, met toonaangevende architectuur. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Zaanse Strip, genomineerd voor de VKG architectuurprijs, geïnspireerd op ouderwetse pakhuizen. Andere projecten die onder dit plan vallen zijn Murano, Zaans Goed en in de toekomst ook het naastgelegen Zaanse Helden. Burano is ontworpen door Architecten van Mourik. Voor het ontwerp is inspiratie gehaald uit het contrast in woningbouw in Zaandam, van de kleine Zaanse huisjes tot grote industriële blokken langs de Zaan. Hierdoor is het ontwerp opgebouwd uit basisblokken in een lichte kleur, aangevuld met stedenbouwkundige accenten, die verschillen in volume. Het geheel is gebouwd op een collectief dek, waar een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd zal worden. Hierdoor wordt u als bewoner uitgenodigd om naar buiten te gaan, waarmee een toevallige ontmoeting met een buurtgenoot kan ontstaan. Op de begane grond van Casa Azzurro is de ruimte voor commerciële zorgfuncties.

Situatieschets

3 woontorens en een binnentuin

Het project Burano bestaat uit 3 verschillende woongebouwen, met daartussen een gezamenlijke binnentuin. Op de afbeelding hierboven kunt u zien hoe de gebouwen ten opzichte van elkaar zijn gesitueerd. In Casa Verde is de ruimte voor 83 appartementen over de 13 verdiepingen en de begane grond. Casa Blu heeft 6 verdiepingen waarin 34 appartementen te vinden zijn, op de begane grond zijn geen appartementen. Tot slot heeft Casa Azzurro 27 levensloopbestendige appartementen op de 7 verdiepingen, de begane grond is bestemd voor zorgaanbieders.

De prachtige binnentuin van Burano is aangelegd met aandacht voor detail. De uitnodigende paden hebben een prachtige speelse bestrating en ronde vormen. U vindt er zitgelegenheden om even te genieten van de mooie omgeving of een praatje met een buurtgenoot. En uiteraard zijn er veel planten aangeplant. Blader eens door de afbeeldingen hieronder om te zien hoe het er uit ziet.

Duurzaam wonen met energielabel A

In Burano woont u in een duurzaam en toekomstbestendig appartement. Zo heeft u geen gasaansluiting meer nodig, omdat de appartementen middels een WKO systeem worden verwarmd en uw keuken is voorzien van een inductiekookplaat. Een WKO installatie staat voor Warmte/Koude Opslag, en bestaat uit warme en koude bronnen die gevuld zijn met water. De energie uit de warme bronnen worden in de winter als hulp energiebron voor de warmtepomp gebruikt. De koude die hierbij wordt ontwikkeld, wordt in de koude bronnen opgeslagen. In de zomer worden de appartementen hiermee op temperatuur gehouden, waarbij de warmte wordt afgevoerd in de warme bron. Het is een systeem met gesloten bronnen, dit houdt in dat in het systeem een thermische balans wordt bereikt en niet wordt uitgeput en dus niet op termijn vervangen hoeft te worden. Dit maakt het een duurzaam systeem. Zo woont u dus in een appartement met een comfortabele en stabiele temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. En omdat een warmtepomp een energiezuinige manier verwarmen en koelen is, heeft u aanzienlijke lagere energielasten. Dit voordeel komt iedere maand terug.

Levensloopbestendig wonen

De woningen in Burano zijn erop gebouwd om u een optimaal wooncomfort te bieden, ook als uw woonwensen veranderen. De appartementen zijn comfortabel en luxe afgewerkt, hebben een slimme indeling en zijn drempelvrij. De Zorgcirkel biedt de mogelijkheid tot het afnemen van zorg, waaronder huishoudelijke hulp, zorg in de nabijheid of 24 uurs zorg op afroep. En aan ruimte voor ontmoeting is ook gedacht. In ieder gebouw van Burano is een gedeelde woonkamer aanwezig, en de groene binnentuin nodigt uit tot ontmoetingen in de frisse buitenlucht. De gedeelde woonkamer kan door bewoners gebruikt worden voor georganiseerde activiteiten en spontane ontmoetingen.

Het gemak van huren

Een huurwoning geeft zekerheid en flexibiliteit. U hebt geen onverwachte kosten aan groot onderhoud. U hoeft niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En u woont in een duurzame woning met moderne verwarmingsoplossingen zonder daar zelf kosten voor te maken. Vaste maandlasten, waardoor het lekker overzichtelijk blijft. Het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen liggen bij de verhuurder. En gaat er eens iets stuk? Dan staan wij voor u klaar om het te repareren. Wilt u graag flexibiliteit? Ook dan past huren goed bij u. U hebt een huurovereenkomst van minimaal 1 jaar, die daarna opzegbaar is per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn. Hebt u nu een eigen woning en wilt u zorgeloos wonen en meer genieten? Het vrijgekomen vermogen uit de verkoop van uw woning geeft veel mogelijkheden. Een mooie reis, minder werken, vaker uit eten of van uw hobby uw werk maken? Hoe u uw geld ook besteedt, in Burano woont u in een modern appartement met een hoog wooncomfort.