Robuust woonontwerp met aandacht voor ontmoeting

Op de plek van een voormalig postsorteercentrum ontstaat een geheel nieuwe woonomgeving. Burano maakt onderdeel uit van Masterplan Inverdan, een grootschalig stedelijk vernieuwingsplan in Zaandam. Zo woont u straks in een moderne woonomgeving, met toonaangevende architectuur. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Zaanse Strip, genomineerd voor de VKG architectuurprijs, geïnspireerd op ouderwetse pakhuizen. Andere projecten die onder dit plan vallen zijn Murano, Zaans Goed en in de toekomst ook het naastgelegen Zaanse Helden. Burano is ontworpen door Architecten van Mourik. Voor het ontwerp is inspiratie gehaald uit het contrast in woningbouw in Zaandam, van de kleine Zaanse huisjes tot grote industriële blokken langs de Zaan. Hierdoor is het ontwerp opgebouwd uit basisblokken in een lichte kleur, aangevuld met stedenbouwkundige accenten, die verschillen in volume. Het geheel is gebouwd op een collectief dek, waar een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd zal worden. Hierdoor wordt u als bewoners uitgenodigd om naar buiten te gaan, waarmee een toevallige ontmoeting met een buurtgenoot kan ontstaan. Op de begane grond van Burano is de ruimte voor commerciële zorgfuncties.

3 woontorens en een binnentuin

Het project Burano bestaat uit 3 verschillende woongebouwen, met daartussen een gezamenlijke binnentuin. Op de afbeelding hieronder kunt u zien hoe de gebouwen ten opzichte van elkaar zijn gesitueerd. In blok 1 is de ruimte voor 83 appartementen over 14 verdiepingen. Blok 2 heeft 7 verdiepingen waarin 34 appartementen te vinden zijn, en ten slotte heeft Blok 3 27 appartementen ook over 7 verdiepingen.

Situatieschets

Duurzaam wonen met energielabel A

In Burano woont u in een duurzaam en toekomstbestendig appartement. En niet alleen als uw woonwensen veranderen, maar ook door de veranderingen omtrent duurzaam wonen. Zo heeft u geen gasaansluiting meer nodig, omdat de appartementen middels een WKO systeem worden verwarmt en uw keuken is voorzien van een inductiekookplaat. Een WKO installatie staat voor Warmte/Koude Opslag, en bestaat uit warme en koude bronnen die gevuld zijn met water. De energie uit de warme bronnen worden in de winter als hulp energiebron voor de warmtepomp gebruikt. De koude die hierbij wordt
ontwikkeld, wordt in de koude bronnen opgeslagen. In de zomer worden de appartementen hiermee op temperatuur gehouden, waarbij de warmte wordt afgevoerd in de warme bron. Het is een systeem met gesloten bronnen, dit houdt in dat in het systeem een thermische balans wordt bereikt en niet wordt uitgeput en dus niet op termijn vervangen hoeft te worden. Dit maakt het een duurzaam systeem. Zo woont u dus in een appartement met een comfortabele en stabiele temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. En dat met lage energielasten.

Levensloopbestendig wonen

De woningen in Burano zijn erop gebouwd om u een optimaal wooncomfort te bieden, ook als uw woonwensen veranderen. De appartementen zijn comfortabel en luxe afgewerkt, hebben een slimme indeling en zijn drempelvrij. De Zorgcirkel de mogelijkheid tot het afnemen van zorg, waaronder huishoudelijke hulp, zorg in de nabijheid of 24 uurs zorg op afroep. En aan ruimte voor ontmoeting is ook gedacht. In ieder gebouw van Burano is een gedeelde woonkamer aanwezig, en de groene binnentuin nodigt uit tot ontmoetingen in de frisse buitenlucht. De gedeelde woonkamer kan door bewoners gebruikt worden voor georganiseerde activiteiten en spontane ontmoetingen.

Het gemak van huren

Een huurwoning geeft zekerheid en flexibiliteit. U hebt geen onverwachte kosten aan groot onderhoud. U hoeft niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En u woont in een duurzame woning met moderne verwarmingsoplossingen zonder daar zelf kosten voor te maken. Vaste maandlasten, waardoor het lekker overzichtelijk blijft. Het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen liggen bij de verhuurder. En gaat er eens iets stuk? Dan staan wij voor u klaar om het te repareren. Wilt u graag flexibiliteit? Ook dan past huren goed bij u. U hebt een huurovereenkomst van minimaal 1 jaar, die daarna opzegbaar is per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn. Hebt u nu een eigen woning en wilt u zorgeloos wonen en meer genieten? Het vrijgekomen vermogen uit de verkoop van uw woning geeft veel mogelijkheden. Een mooie reis, minder werken, vaker uit eten of van uw hobby uw werk maken? Hoe u uw geld ook besteedt, in Burano woont u in een modern appartement met een hoog wooncomfort.