Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De verhuur van de appartementen start in het eerste kwartaal van 2021. Om op de hoogte te blijven van de start verhuur, adviseren wij in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dan ontvangt u automatisch bericht als het zo ver is!

Wat zijn de huurprijzen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Zodra de huurprijzen (vanaf) bepaald zijn maken wij dit bekend via een nieuwsbrief.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt naast de maandhuur voor het appartement ook servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Later in het verhuurproces zal de definitieve hoogte van de servicekosten worden bepaald. Als richtlijn kunt u aanhouden een bedrag tussen € 50,00 en € 80,00 per maand.

 

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De verwachte oplevering is het derde kwartaal van 2021. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal. De andere kant is dat de bouw zo voorspoedig verloopt dat de oplevering eerder plaatsvindt dan geprognotiseerd. Ook dit is mogelijk.

Wilt u graag weten hoe het er voor staat? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief! 

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De inschrijving is nog niet gestart. Wilt u automatisch bericht ontvangen als de verhuur van start gaat? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan een update zodra er nieuwe informatie beschikbaar is over de appartementen. Daarnaast brengen wij u op de hoogte van het online verhuurproces. Zo bent u er helemaal klaar voor zodra de verhuur van start gaat.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in Burano worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de appartementen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of bij een modelwoning, word u daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat u die ontvangt! Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de appartementen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verlaat of vervroegd worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor u in de gaten en wanneer u bij ons een appartement wilt huren, informeren wij u uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer u de huur opzegt of uw huidige woning verkoopt.  

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in Burano?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat u kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet u zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat u geen negatieve BKR registratie heeft.

Zodra de verhuur start, kunt u het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over uw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of u aan de inkomenseis voldoet.

Is er een zorgindicatie nodig om voor een appartement in Burano in aanmerking te komen?

Dat is niet nodig. U kunt zowel met als zonder zorgindicatie in Burano wonen. De 144 appartementen van Burano zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat u als vitale bewoner ook in Burano kunt wonen. Wanneer u of uw partner in de toekomst wel zorg nodig heeft, dan hoeft u niet te verhuizen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.

 

Eigen vermogen

Wanneer u eigen vermogen heeft en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast uw eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien u kunt aantonen op lange termijn structureel aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kunt u een appartement huren als u minimaal 1 jaar een eigen onderneming heeft en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Zodra de verhuur van start gaat vind u op de website een button met “direct inschrijven”. Vervolgens kunt u een account aanmaken voor “mijn omgeving”: een online dossier waarin u veilig uw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de verhuur van start gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan uw identiteit en uw inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijgt u hier meer uitleg over en ziet u in uw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over uw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of u aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload u de gevraagde documenten in uw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door u ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, uw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Huren
Wie mag een appartement in Burano huren en bewonen?

U kunt alleen een woning huren wanneer u er zelf gaat wonen en u na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: u geeft op 19 april aan dat u de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

U neemt natuurlijk uw trouwe viervoeter graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. U weet namelijk waar u financieel aan toe bent. U heeft vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. U huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet u van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor u klaar!

Services & diensten - De Zorgcirkel
Wie levert onder andere de zorg binnen Burano?

De Zorgcirkel is verbonden aan project Burano en u heeft als (toekomstig) bewoner de mogelijkheid om services en diensten bij hen af te nemen. De Zorgcirkel is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie. Dit gebeurt bij voorkeur bij mensen thuis en ook op de 27 locaties. De Zorgcirkel is actief in Zaanstreek-Waterland, Purmerend, Edam-Volendam, Alkmaar, Heiloo-Egmond e.o. Op de website vindt u meer informatie over De Zorgcirkel: https://zorgcirkel.nl/over-ons/.

Wat voor soort zorg kan geleverd worden?

De Zorgcirkel biedt de bewoners overdag zorg in de nabijheid. Daarnaast is er 24 uurs zorg op afroep mogelijk.

Is De Zorgcirkel 24 uur per dag aanwezig?

Nee, De Zorgcirkel is niet 24 uur per dag aanwezig. Ze zijn wel regelmatig gedurende de week aanwezig in het thuiszorg kantoor op de begane grond. Daarnaast is de zorg 24 uur per dag bereikbaar. Dat betekent dat u ze telefonisch dag en nacht kunt bereiken. 

Kan De Zorgcirkel ook voor maaltijden zorgen?

Nee, Sociaal Wijkteam kan u wel op weg helpen met het regelen van maaltijden aan huis.

Kan De Zorgcirkel ook huishoudelijke hulp bieden?

Ja, met een vast team van huishoudelijke medewerkers biedt De Zorgcirkel ook huishoudelijk hulp in uw appartement in Burano.

Ik heb nu nog geen zorg nodig, maar in de toekomst wel. Moet ik dan verhuizen?

De 144 appartementen van Burano zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat u in uw appartement kunt blijven wonen, ook als de zorgvraag in de toekomst toeneemt. De Zorgcirkel biedt de mogelijkheid tot het afnemen van zorg, ook in de toekomst.

Is het appartement geschikt voor rollators en rolstoelen?

De comfortabele appartementen zijn levensloopbestendig gebouwd en zoveel mogelijk voorbereid op eventuele zorg. Dit houdt in dat onder andere de woningen drempelvrij zijn. Ze zijn dus zoveel mogelijk ingericht op rollator en rolstoelvriendelijk gebruik.

Is het mogelijk om in Burano te wonen als je (partner) dementie hebt/heeft?

Ja, door de aanwezigheid van de zorg van de Zorgcirkel en diverse (digitale) technologieën om veiligheid te waarborgen en zelfredzaamheid te stimuleren, is het mogelijk om langer in Burano te blijven wonen.

Is er een gedeelde ruimte voor de bewoners om samen te komen?

Ja, in ieder gebouw van Burano is er een gedeelde woonkamer aanwezig. Daarnaast zullen De Zorgcirkel en samenwerkingspartners een ontmoetingsplaats creëren voor bewoners van Burano en andere inwoners van de wijk.

Ik wil graag meedenken over wonen in Burano, kan dat?

Deel uw ideeën! In de visie van De Zorgcirkel staan de bewoners en omgeving centraal. Daarom ontdekken we graag samen met u waar behoefte aan is. Wat zou u bijvoorbeeld graag willen terug zien in een ontmoetingsplek? Om uw ideeën, wensen en behoeftes kenbaar te maken nodigen we u graag uit om mee te denken. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Lisanne Klopper – l.klopper@zorgcirkel.com of u telefonisch aan te melden via telefoonnummer 06-11 86 32 78

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe is de keuken ingericht?

Uw appartement in Burano is voorzien van een luxe Bribus keuken, compleet met hoogwaardige inbouwapparatuur van ATAG. De keuken heeft met witte kasten en een zwart composiet werkblad een tijdloze uitstraling. Qua apparatuur heeft u de beschikking over een inductiekookplaat met afzuigkap, een combi oven met geïntegreerde magnetron, een koelvriescombinatie en een vaatwasser. De opstelling van de keuken kan per woningtype variëren. Dit vindt u terug op de plattegronden zodra deze beschikbaar zijn.